Dieta vegetariana pentru pierderea in greutate
Prin reducerea alimentelor procesate și creșterea alimentelor pe bază de plante, cum ar fi fructele, legumele și fasolea, puteți pierde în greutate. Acestea sunt mai bogate în fibre, vitamine și minerale și mai puține în calorii și grăsimi.
De asemenea, este important să consumați suficiente proteine pentru a preveni pierderea musculară și pentru a asigura o funcționare adecvată. Fasolea, ouăle, soia (cum ar fi tofu, tempeh și produsele asemănătoare tofu-ului) și legumele cu frunze sunt toate surse bune de proteine.
Proteină
Proteina este un nutrient important pentru oricine, în special pentru cei care încearcă să slăbească. Te poate ajuta să te simți mulțumit după ce ai mâncat și să ții la distanță foamea. Proteinele te pot ajuta, de asemenea, să arzi calorii în sală sau când faci alte activități fizice. Este ușor pentru vegetarieni să obțină cantitatea recomandată de proteine în dieta lor.
Este important să consumați proteine din alimente integrale, cum ar fi fasole și nuci, produse din soia, legume cu frunze verzi și cereale integrale. Evitați să mâncați alimente foarte procesate, care sunt adesea bogate în calorii și grăsimi.
Atunci când alegeți o dietă vegetariană de slăbit, ar trebui să luați în considerare și cantitatea de carbohidrați pe care o consumați. Este important să alegeți carbohidrații care au un conținut scăzut de grăsimi și zahăr, care se găsesc în fructe, legume, legume cu amidon și cereale integrale. Consumul de prea mulți carbohidrați poate determina organismul să stocheze excesul de grăsime și poate duce la creșterea în greutate.
Poate fi util să găsiți rețete sau un plan de masă care să vă ghideze prin proces dacă sunteți nou la o dietă vegană. O dietă vegetariană echilibrată vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele de sănătate și fitness, așa că asigurați-vă că includeți proteine slabe, carbohidrați sănătoși și multă apă în meniul zilnic.
De asemenea, este important să vă asigurați că obțineți suficienti nutrienți care se găsesc de obicei în alimentele pe bază de carne, cum ar fi vitamina B12, fier, calciu și acizi grași omega-3. Dacă nu sunteți sigur cum să le încorporați în dieta vegetariană, asigurați-vă că discutați cu un dietetician înregistrat, care vă poate ajuta la crearea unui plan de masă care să vă satisfacă nevoile nutriționale. De asemenea, puteți urmări dieta dvs. folosind contorul gratuit de calorii și jurnalul alimentar WLR. Începeți încercarea gratuită acum!
Calorii
O dietă vegetariană te poate ajuta să slăbești dacă este plină de alimente nutritive integrale, cum ar fi fructe, legume, nuci, semințe, leguminoase și cereale integrale. De asemenea, ar trebui să includă produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și multe proteine slabe. Este important să țineți evidența caloriilor pe care le consumați atunci când mâncați o varietate de alimente întregi. Puteți mânca cu ușurință alimente bogate în calorii, cum ar fi uleiul vegetal procesat, deserturile congelate și brânza.
Unii oameni au dificultăți să treacă la o dietă vegană, mai ales dacă pregătirea lor este inadecvată sau nu sunt obișnuiți cu un plan alimentar pe bază de plante. Mulți vegetarieni noi tind să se bazeze pe carbohidrați precum pâinea și pastele, care sunt ușor de mâncat în exces. Consumul excesiv de carbohidrați poate duce la creșterea glicemiei, ceea ce duce la supraalimentare.
O altă greșeală comună este evitarea tuturor alimentelor care conțin carne sau pește. Acest lucru poate face dificilă obținerea suficientă de zinc, acizi grași omega-3 și vitamina B12. De asemenea, este important să evitați alimentele vegetariene foarte procesate, cum ar fi burgerii vegetali, mâncărurile congelate, gustările ambalate, brânzeturile vegane și sosurile pentru salată, care sunt adesea bogate în sodiu, conservanți chimici, zaharuri adăugate, coloranți și arome artificiale.
Un plan de mese vegetariene bine planificat vă poate ajuta să vă mențineți greutatea și să furnizați nutrienți esențiali organismului dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă nu ești atent, s-ar putea să te trezești că consumi prea multe calorii din alimente bogate în grăsimi sau îți lipsești niște nutrienți importanți. Consultați un dietetician înregistrat dacă nu sunteți sigur cum să planificați o dietă sănătoasă. Ele vă pot ajuta să dezvoltați un model de alimentație care se potrivește stilului dvs. de viață și cerințelor nutriționale. De asemenea, ar trebui să luați în considerare un supliment zilnic de multivitamine pentru a vă asigura că obțineți suficiente vitamine și minerale, cum ar fi fier, vitamina D și acizi grași omega-3. Aceste suplimente pot fi găsite la majoritatea magazinelor naturiste. De asemenea, puteți cere medicului dumneavoastră să vă recomande o marcă potrivită pentru dvs.
Gras
O dietă vegetariană te poate ajuta să slăbești, să-ți îmbunătățești sănătatea și să scazi riscul anumitor boli. Pierderea în greutate nu este întotdeauna imediată cu un stil de viață vegetarian. În cele din urmă, calitatea generală a dietei tale este cea care contează atunci când vine vorba de a pierde în greutate și de a o menține. Mâncați o varietate de alimente întregi și limitați alimentele procesate pentru a vă maximiza dieta vegetariană de slăbire.
O dietă vegetariană bine planificată poate fi bogată în fibre, proteine și grăsimi sănătoase și poate conține, de asemenea, fier, vitamina D, calciu și zinc. Unii oameni le poate fi greu să obțină suficiente proteine dacă elimină toate sursele de carne din dieta lor. Vestea bună este că există o mulțime de proteine pe bază de plante din care să alegeți. Vegetarienii pot obține o mulțime de proteine din leguminoase (cum ar fi fasole și linte), produse din soia (cum ar fi tempeh, tofu și edamame), semințe, nuci și cereale integrale.
Planificați-vă mesele și gustările pentru a vă asigura că obțineți suficiente proteine într-o perioadă de timp dieta getariană. De asemenea, rețineți că este important să alegeți produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Produsele lactate de origine animală bogate în grăsimi conțin mai multe calorii per porție decât laptele de soia cu conținut scăzut de grăsimi.
Este important să citiți etichetele alimentelor pe bază de plante, în special fier și B12, pentru a vă asigura că primiți suficienți nutrienți. Fructele uscate, cerealele îmbogățite, leguminoasele, cerealele integrale, legumele cu frunze închise la culoare și unele nuci și semințe sunt toate surse excelente de fier. De asemenea, puteți crește aportul de fier consumând alimente bogate în vitamina C, cum ar fi ardeii, căpșunile și citricele.
O dietă vegetariană te poate ajuta să slăbești prin reducerea aportului de alimente bogate în calorii, cum ar fi alimentele procesate și înlocuitorii de carne ambalate. În schimb, umpleți farfuria cu alimente întregi, neprocesate, cum ar fi legume și fructe, fasole și cereale integrale. Limitarea alimentelor procesate vă poate ajuta să evitați zaharurile, sodiul și grăsimile saturate. Acest lucru vă va face să vă simțiți mulțumit și plin, în timp ce vă îndepliniți obiectivul zilnic de calorii.
Fibră
Este important să obțineți cantități adecvate de proteine și fibre atunci când treceți la o dietă vegetariană. Acești nutrienți pot fi găsiți în alimentele pe bază de plante, cum ar fi fasolea și lintea, tofu, cerealele, nucile și semințele. Un dietetician înregistrat vă va ajuta să creați un plan alimentar care să includă aceste opțiuni sănătoase, reducând în același timp pe cele nesănătoase, cum ar fi băuturile dulci și alimentele procesate.
Studiile au arătat că o dietă vegetariană, atunci când este planificată corespunzător, vă poate ajuta să pierdeți grăsimea și să vă îmbunătățiți sănătatea. De asemenea, vă poate reduce riscul de boli de inimă, hipertensiune arterială și colesterol ridicat. Vegetarienii sunt, de asemenea, mai puțin susceptibili de a dezvolta boli intestinale, cum ar fi diverticulita.
Cel mai bun mod de a vă asigura că obțineți suficiente proteine și fibre este să alegeți alimente vegetariene întregi, neprocesate. Incercati sa mancati o dieta bogata in fructe, legume si cereale integrale. Aceste alimente au un conținut scăzut de calorii și oferă o mulțime de fibre, vitamina A și vitamina C.
De asemenea, ar trebui să încercați să evitați carbohidrații rafinați și să îi înlocuiți cu alternative din cereale integrale. Aceste alimente sunt o sursă bună de fibre și vă vor menține să vă simțiți mai satul pentru mai mult timp. Alegeți paste și pâine din cereale integrale, orez brun și quinoa.
De asemenea, este esențial să vă asigurați că obțineți suficientă vitamina B12, fier și calciu. Acești nutrienți se găsesc adesea în alimentele de origine animală, dar pot fi obținuți prin produse fortificate și o varietate de alimente pe bază de plante. De exemplu, puteți găsi vitamina B12 în drojdia nutritivă, laptele îmbogățit pe bază de plante, ouă, produse din soia și cereale fortificate pentru micul dejun. Fierul se găsește și în legumele cu frunze verzi și leguminoase.
Pentru început, urmărește să includă una sau două mese fără carne în planurile de mese săptămânale. Creșteți treptat acest număr pe măsură ce vă simțiți mai confortabil cu noul model de alimentație. În cele din urmă, puteți face toate mesele vegetariene dacă schimbați rețetele pe care le gătiți. Schimbați carnea de vită măcinată în chili cu fasole neagră și adăugați un plus de kale sau spanac în supe și cartofi prăjiți. De asemenea, puteți experimenta cu noi mâncăruri pe care nu le-ați încercat niciodată, precum curry de conopidă sau lasagna vegetariană.